Majdnem agyonverték egy gitár miatt

2016.10.12. 10:38

Három férfi egy kölcsönadott gitár miatt bántalmazta egyik ismerősét, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett - közölte a Fővárosi Főügyészség. 

Az úgy volt, hogy az elsőrendű vádlott 2015. április 03-án kölcsönadta a gitárját a sértettnek, és másnap este, amikor a sértett testvérének XIII. kerületi lakásán találkoztak, a vádlott visszakövetelte a gitárt. Azt mondta, visszaadja, de most éppen nincs nála.

Később lementek a Kassák Lajos utcai közérthez, ahol alkoholt vásároltak. Miután távoztak a boltból, megjelent az elsőrendű vádlott két társa is. Ekkor már közösen követelték a gitárt, majd a követelésnek nyomatékot adva mindhárman ököllel ütni kezdte a sértett fejét.

A férfi az ütésektől a földre került, de a vádlottak ekkor sem hagyták abba a bántalmazást, mindhárman tovább ütötték, sőt nagy erővel meg is rúgták a földön fekvő sértett fejét.

A rendőrök a helyszín közelében elfogták a vádlottakat, a sértettet pedig kórházba vitték. Többszörös koponyatörést, orrcsont törést és más súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A Fővárosi Főügyészség a három férfival szemben életveszélyt okozó testi sértés, valamint csoportosan elkövetett önbíráskodás miatt emelt vádat, a ezek büntetési tétele két évtől tizenkét évig terjedő szabadságvesztés.