Gőgös Zoltán keze is benne volt abban, hogy az MSZP megszavazta a tao-törvényt

2016.10.13. 10:42

A Fidesz-KDNP hétfőn terjesztett be egy jogszabályt, amely adótitokká nyilvánította, hogy melyik magáncég mennyi pénzt ajánlott fel sportegyesületeknek - így például az Orbán Viktornak olyan kedves Puskás Akadémiának. 

Az MSZP véletlenül megszavazta a jogszabályt, Burány Sándor frakcióvezető-helyettes "technikai hibának" nevezte a történteket. A Bors emlékeztet rá, hogy minden párt frakciója úgy szavaz a törvényjavaslatokra, hogy az egyik képviselőjük kiáltja, mit kell nyomni. Az MSZP-ben ez Burány Sándor frakcióvezető-helyettes feladata volt. "Akkora volt a zsivaj a teremben, hogy nem értettem pontosan a levezető elnök szavait, emiatt eggyel to­vább lapoztam a jegyzékemben a tao-javaslatnál. A következő pe­­dig éppen egy támogatott ja­vaslat volt. Ezért jeleztem az igent" – közölte a politikus, aki szavazni is elfelejtett, akárcsak Tóth Bertalan frakcióvezető.

De most egy másik MSZP-s, Gőgös Zoltán is magára vállalta a felelősséget. Gőgös Zoltán keze is benne volt abban, hogy az MSZP megszavazta a tao-törvényt, mert "megzavarta Burány Sanyit egy kérdéssel és ő ezért igent jelzett".