Szél Bernadett beleszállt Gyurcsányba, mire a DK visszaszólt, hogy ne fecsegjen

2016.10.17. 12:15

Habár az ellenzéki oldalon szinte minden párt felismerte már, hogy a 2018-as választáson egymásra vannak utalva bizonyos szinten, ez nem akadályoz meg senkit abban, hogy időnként a nyilvánosság előtt nekiessen a másiknak.

Hétfő reggel Szél Bernadett, az LMP társelnöke gondolta úgy, hogy eljött az idő, hogy elmondja lesújtó véleményét Gyurcsány Ferenc politikájáról. Szél az ATV Start című műsorában úgy fogalmazott:

Gyurcsány Ferenc jelenléte a magyar politikában egy nagyon komoly probléma.

Régi teóriám, hogy Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor egyszerre fog elmenni a magyar politikából. Szerintem, amíg Gyurcsány politizál, addig Orbánnak könnyű helyzete van." Szél úgy gondolja, hogy a politikusoknak ideje lenne számot vetni magukkal. "A Gyurcsány-kormány Magyarországon olyan sebet okozott, ami által megkaptuk Orbán Viktort kétharmaddal." 

Szél arról is beszélt, hogy "szeretnénk elhatárolni magunkat azoktól a pártoktól, akik felelősek abban, hogy Orbán Viktort kétharmaddal a nyakunkba kaptuk 2010-ben". Közös ügyek mentén ugyanakkor el tud képzelni együttműködést, azért tüntetett az LMP az Együttel közösen. Ugyanakkor semmiféle politikai szövetséget nem tudnak vállalni azokkal a pártokkal, akik "az összefogáshoz" tartoznak, és ebbe beletartozik az Együtt is. 

Vagyis az LMP úgy tüntetett együtt az Együttel, hogy nem akar vele politikai szövetséget.

A DK visszaszólt: ne fecsegjen, dolgozzon!

Gréczy Zsolt, a DK szóvivője nem hagyta szó nélkül a reggeli nyilatkozatot. Gréczy szerint az LMP ugyan azzal az ambícióval érkezett a magyar közélet színpadára, hogy "képes lesz erkölcsi, politikai, emberi értelemben új alternatívát nyújtani. Azt kell, hogy mondjuk a társelnök asszonynak, hogy mai nyilatkozata alapján ez sokadszorra sem sikerült".

A DK szóvivője azt írta közleményében, azt javasolják Szélnek, hogy tegye az ország legjobb és legnagyobb pártjává az LMP-t, ezzel bizonyítsa, hogy mindaz, amit képvisel, az bírja az ország nagyobb részének támogatottságát. "Egyelőre viszont ott tartunk, hogy a Demokratikus Koalíciót és Gyurcsány Ferencet lényegesen többen támogatják, mint őt és pártját.

Fecsegés helyett munkát javaslunk Széll Bernadettnek.

Az idézetben nem mi írtuk el, a DK a közleményében kétszer is rosszul, két l-lel írta le Szél nevét, ami persze lehet véletlen is, de nem éppen elegáns gesztus.

Vagyis a DK felvette a kesztyűt, és keményen visszaszólt Szélnek, ami egyre kevésbé teszi lehetővé, hogy az LMP bármilyen szinten is részt vegyen egy ellenzéki együttműködésben.