Nem látta a tábláktól a táblát, megbüntették

2016.10.18. 12:35

Turistáknak szánt irányjelzők takarják a várakozni tilos táblát a szegedi Somogyi utcában, ezért a Délmagyar olvasója nem vette észre azt. Mire visszaért, a kocsiját elvitték (20 ezer forint) és megbüntették 10 ezer forintra.

1280
Fotó: Karnok Csaba / Délmagyar

Szerintem azért minimum zavaró ez a helyzet. Soha nem parkolok szabálytalanul. Bérletem is van, így nincs okom olyan helyre állni, ahová nem szabad

- mondta a lapnak Józsa Gábor, aki a Somogyi-könyvtár oldalában állt meg október 10-én, egy éppen onnan kiálló autó helyére. Azonban azon a helyen reggel fél 8 és délután 4 óra között tilos várakozni, ezt viszont a táblatengertől nem vette észre.

Azt a polgármesteri hivatalban is elismerik, hogy a kiegészítő tábla egyáltalán nem látható a turistáknak szánt útbaigazító tábláktól. Mint a városüzemeltetési iroda vezetője a lapnak elmondta,

tudunk a problémáról, és már felvettük a kapcsolatot a Városkép Kft.-vel, hogy keressenek más megoldást ezeknek az irányjelző tábláknak a kihelyezésére, hiszen a KRESZ-tábla minden esetben elsőbbséget élvez.

Ez azonban már nem fog segíteni Józsa Gáboron.