Eltévedt a TEK konvoja Karmacson

2016.10.21. 08:22 Módosítva: 2016.10.21. 13:31

A Bors úgy tudja a helyiektől, hogy a szerda délután Karmacsra kivonuló terrorelhárítók nem találtak oda a Teréz körúti robbantó apjának házához, ezért egy helyit kellett megkérdezniük, merre kell menni. Ezután a mintegy 30 gépjárműből, köztük páncélozott csapatszállítókból álló konvojnak egy egysávos utcában kellett visszafordulnia.

Tudták a címet, hát mire való a GPS?

– kommentálta nevetve a Borsnak a történteket egy fiatal.

A terrorcselekménnyel gyanúsított férfi apja nem hiszi, hogy tényleg a fia követte volna el a robbantást a fővárosban. Papp László szerint a hatóságok vaktában lőnek, és fogalma sincs, mi ez az egész. 

A család szomszédságában közben gyanús esetekről számoltak be. Olykor robbantásokat, lövéseket hallottak. „Egy időben, éveken keresztül voltak itt gyújtogatások. Vagy tíz hegyet, rétet gyújtottak fel, két kilométeres körzetben. Volt rendőrségi ügy is, de a tettes sosem lett meg” – mondta valaki a Borsnak.

„Még nyár volt, úgy este 10 óra körül, amikor valami óriási robajt, egy robbanást hallottunk. Másnap látom a zsindelyt, valami eltalálta, az egyik kéményemből egy darab hiányzott.

Az ördög tudja, mi volt

– mesélte a Borsnak egy nő.

A Magyar Idők úgy tudja, a férfi több próbarobbantást tartott a Keszthelyi-hegységben.

Venezuelában éltek

A Blikk közben azt tudta meg, hogy édesapjával és testvérével évekig élt a dél-amerikai Venezuelában, de a család évekkel ezelőtt hirtelen okokból összecsomagolt, hazajött Magyarországra. Úgy tudják, a külföldi utazást szörnyű drámák előzték meg, Taksonyban még sokan emlékeznek rá, hogy László szülei mennyit veszekedtek, illetve harcoltak, hogy kinél maradjanak a gyerekek.