Végrehajtás előtt adta el otthonát a fideszes Simonka

2016.10.26. 07:42

A Blikk szerdai számában arról ír, hogy Simonka György fideszes képviselő saját unokahúgától bérli otthonát havi 60 ezer forintért. A képviselő a mentelmi bizottságnak csak annyit említett, hogy egy magánszemélytől, a lap azonban úgy tudja, ez Simonka unokahúga, akinek akkor adta el a telket a két házzal, amikor várható volt, hogy végrehajtás áldozata lesz az ingatlan.

A cikk szerint a képviselő a Magyar Termés Tész Kft. 250 millió forintos banki hitelére vállalt kezességet, majd amikor a cég nem tudta fizetni a hitelt, jött a bank a kezeshez. El is árverezték állítólag a képviselő autóját, az ingatlant azonban, amelyben éltek, nem tudták, mivel azt épp a végrehajtás megkezdése előtt adta el rokonának.

Simonka neve a Mengyi Rolandot érintő korrupciós ügyben bukkant fel. A rendszeresen korrupciós ügyekről beszámoló LMP-s Hadházy Ákos nemrég azt állította, hogy Dél-Békésben ugyanaz a pályázatíró cég, a Public Sector Kft. bonyolította több nagy projekt előkészítését és pályáztatását, mint amelyik Mengyi pályázataival kapcsolatban. Az egyik, 1,8 milliárdos programot az a Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Alapítvány nyerte el, amelyben Simonka rokonai, munkatársai bukkannak fel.

Korábban írtuk, hogy helyi forrásokból úgy értesültünk, házkutatást tartott a Központi Nyomozó Főügyészség Simonka György fideszes országgyűlési képviselő újkígyósi házánál, valamint felesége szüleinél még júliusban. A Központi Nyomozó Főügyészség nem cáfolta értesülésünket.

De nem csak a Voldemort-ügyben került elő Simonka neve: még áprilisban írtuk meg, hogy állami pénzből szereltetett napkollektorokat családi házára több kormánypárti képviselő is. A Blikk öt politikust azonosított, akik többnyire feleségük révén az előző ciklusban több százezer forint közpénzt nyertek el az akkori fejlesztési miniszter, Németh Lászlóné döntése révén.

Egyikük volt Simonka György, fideszes képviselő, akinek felesége az akkori információk szerint két házukra építtetett napkollektorokat 1,6 millió forint értékben. A Blikk cikke szerint nem kettő, hanem három házra nyertek pénzt a napkollektor-pályázaton, és nem 1,6, hanem 2,4 millió forint értékben. A képviselő felesége szemérmesen

az egyik házra férjezett nevén, másik kettőre pedig lánykori nevén pályázott

– írja a lap.