Negyed kiló fűvel mászkálnak a dílerek

2016.10.28. 10:49

A Police.hu marihuánával kapcsolatos felderítésekről adott hírt. Dílerek buktak le a fővárosban, és vidéken is, egy tanyán több mint 3 kiló füvet foglaltak le. Lássuk az eseteket!

Kicsit több, mint negyed kiló, maradhat?

Egy budai kisboltban árult rendszeresen kábítószert a 25 éves Sz. Dániel. A XII. kerületi éelmiszerboltban eladóként dolgozó férfin azután ütöttek rajta a rendőrök, miután a közelben elfogták két elégedett vevőjét, akiknél 5 gramm alufóliába csomagolt marihuánát találtak. 

Egy fővárosi élelmiszerboltban árult kábítószert

Ezután A BRFK Felderítő Főosztály nyomozói a boltost 2016. október 25-én 14 óra 20 perckor a hegyvidéki élelmiszerboltban elfogták, átkutatták az üzletet, az autóját és lakását is. Így összesen 267,22 gramm marihuánát, egy eper formájú extasy tablettát, több százezer forint készpénzt és valutát foglaltak le. Dánielt őrizetbe vették és előzetes letartóztatását indítványozták.

Nyíregyházán is találtak 20 dekát

Egy nyíregyházi családi házban hajtottak végre házkutatást a rendőrök, és fogtak el egy 38 éves férfit. Az illetőnél 210 gramm THC hatóanyagot tartalmazó kábítószert találtak, amit nem csak fogyasztott, de kereskedett is vele. A férfit kábítószer kereskedelem gyanújával gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették.

20162810092654
Fotó: Police.hu

Nagytőke és 3 kiló drog

Egy 45 éves férfi nagytőkei tanyáját kutatták át a szentesi nyomozók 2016. október 24-én, és ott 9 tő indiai kendert, valamint több mint 3000 gramm kábítószernek minősülő zöld növényi törmeléket találtak. A növényeket és a termesztésükhöz szükséges eszközöket lefoglalták. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki, ellene kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.