Mégsem bénult le a bőnyi rendőrgyilkos

2016.11.04. 07:58

 Nem szenvedett maradandó károsodást Győrkös István, aki október 26-án reggel Bőnyön fejbe lőtte az egyik, elfogására érkezett rendőrt, aki később belehalt a sérülésbe. A 76 éves, ismert hungaristát a lövöldözés során hátba lőtték, a hasán jött ki a golyó. Még aznap megműtötték a győri kórházban, de ahogy védője, Léhner György a Bors pénteki számában elmondta, úgy tűnt, hogy Győrkös bal lábát nem fogja tudni mozgatni

mostanra azonban már tudja mozgatni, úgy tűnik, nem ért ideget az őt eltaláló lövedék, nem szenvedett maradandó károsodást.

Léhner szerdán beszélt védencével, aki kifejezte, hogy együtt kíván működni az ügy vizsgálóival, és részletes vallomást kíván tenni.

Az ügyészség jövő hét elején hallgatja ki a Magyar Nemzeti Arcvonal hungarista szervezet vezetőjét.

A Bors megemlíti, hogy továbbra sem tisztázott, miért nem az amúgy minden elfogásnál ott parádézó TEK vonult ki a házkutatásra; és ki a hibás abban ,hogy a meglőtt, de még élő rendőrt fél óráig nem tudták kihozni Győrkös házából?

Az ügy homályos részletei közé tartozik, hogyan engedhetik a magyar hatóságok, hogy orosz diplomaták, köztük az orosz katonai hírszerzés, a GRU emberei kapcsolatot tartsanak fenn a magyar szélsőjobboldali szervezetekkel. Erről a megdöbbentő kapcsolatról itt olvashat>>>>>>>