Az elmúlt egy hétben nem járt Dubajban Rogán Antal

d 00123.png
2016.11.05. 10:11 Módosítva: 2016.11.05. 11:48

Rogán Antal az elmúlt egy hétben sem diplomata-útlevéllel, sem magánútlevéllel nem járt az EAE területén.  

- ezt írja a Külgazdasági és Külügyminisztérium, miután a Miniszterelnöki Kabinetiroda kérésére az Egyesült Arab Emírségekbe akkreditált magyar nagykövet hivatalosan is érdeklődött erről az ottani illetékes hatóságoknál. Az Egyesült Arab Emírségek hatóságai november 4-i válasza szerint Rogán Antal nem járt az országban.

Juhász Péter, az Együtt politikusa egy csütörtöki  Facebook-posztban azt írta, hogy Rogán Antal kicsekkolt az 5 csillagos Dubai Palm Hotelből, ahol egy másik ember társaságában látták. A másik ember Juhász szerint Varga Lajos, a Valton Security tulajdonosa volt. 

Csütörtökön fel is hívták a dubaji Atlantisz hotelt, amelynek recepciósa azt állította, valóban volt Rogán Antal nevű vendégük, de már néhány nappal korábban kicsekkolt a hotelből. A cikk megjelenése után a Valton ügyvezetője elismerte, hogy Dubajban volt, de azt írta, nem találkozott Rogán Antallal.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda azt is közölte, hogy Juhász Péter "hazugsággyárához" az elmúlt napokban több magyar sajtóorgánum is asszisztált. "A hazugságok terjesztőivel szemben ma már a polgári peres eljárás nem elegendő, így miniszter úr az érintett ügyekben büntetőfeljelentést tesz".