Az MSZP elnöke szerint 2018 után az is felvethető, hogy megszűnjön az MSZP

2016.11.05. 19:15

Az MSZP jövőjéről és a baloldali ellenzéki tárgyalásokról is nyilatkozott a HírTV kérdésére Molnár Gyula pártelnök. A Kiss Péter Szabadegyetem előadásai közben adott interjúban két figyelemre méltó megjegyzése is volt a szocialista vezetőnek.

A múlt héten induló, ám máris kiszavazóshow-vá fajuló baloldali tárgyalásokról azt mondta Molnár: elölről kezdené. Szerinte ugyanis senkit sem kellene kizárni az összefogásból, hiszen a kormányváltáshoz egyesíteni kell a változást akarókat.



Ez Gyurcsánynak szóló üzenet, ugyanis információnk szerint Gyurcsány heves vétója miatt távoztak például a tárgyalásról a Fodor Gábor-féle Liberálisok, illetve a Balpárt. A megbeszélésen jelenlévő MSZP-alelnök, Nemény András információnk szerint neutrálisan állt a kérdéshez.

Más pártok is hiányoztak ugyanakkor az összefogás-megbeszélésről: az Együtt el sem ment a csütörtöki egyeztetésre, az LMP pedig jó korán jelezte, külön politizál, jó messzire ettől az előválasztás-megbeszéléstől. Ezt kezdené a jelek szerint elölről az MSZP-elnöke.

Molnár másik figyelemre méltó mondata a párt jövőjéről szólt, ugyanis azt sem nevezte kizártnak, hogy egy újabb választási vereség után megszűnhet a párt. A dolgot a héten Ungváry Krisztián történész hozta szóba egy interjúban, most a HírTV riportere vetette fel neki, mire Molnár először úgy reagált:

Nagyon sokat hallom ezt a vélekedést. Adjanak nekünk annyi időt, hogy 2018 után beszéljünk erről újra.

Majd a riporter visszakérdezése után kiderült, hogy jól értjük, Molnár tényleg nem tartja kizártnak, hogy a következő választás után felvetődhet a párt megszűnése. Így hangzott szó szerint:

Molnár Gyula: Minden egyes választás után, ha az a választás nem nyertes – mi most nyertes választásra készülünk –, minden kérdés felvethető.

HírTV: Az is, hogy megszűnjön az MSZP?

Molnár Gyula: Mi minden kérdésre nyitottak leszünk abban a pillanatban, de most kérünk egy-másfél év türelmet.