Rogán október végén sem volt az Egyesült Arab Emírségekben

2016.11.07. 14:23 Módosítva: 2016.11.07. 15:01

Rogán Antal sem az október 31-i héten, sem az október 27–29. között megrendezett nemzetközi állampolgársági expón nem járt az Egyesült Arab Emírségekben, válaszolta az Index kérdésére a Miniszterelnöki Kabinetiroda.

Juhász Péter, az Együtt alelnöke korábban azt állította, hogy Rogán Antalt egy dubaji luxusszállodában látták november elsején, de ezt a hétvégén

a Külgazdasági és Külügyminisztérium cáfolta.

Közleményük szerint az Egyesült Arab Emírségek illetékes hatóságai november 4-én megerősítették, hogy Rogán Antal az elmúlt egy hétben sem hivatalos, sem magánúton nem járt az arab országban.

Juhász Péter hétfőn a Facebookon azt írta: október 27–29. között nemzetközi állampolgársági expót tartottak az Egyesült Arab Emírségekben, Abu-Dzabiban. Itt a magyarok is kiállítottak, ahol a letelepedési kötvényekről is szó volt.

Juhász a Facebookon arra utal, hogy ha a múlt héten nem is volt Rogán Dubajban, az expón ott lehetett. Abu–Dzabiból autóval másfél óra, helikopterrel pedig mindössze 20 perc az út Dubajba.

Megkérdeztük erről a Miniszterelnöki Kabinetirodát. A válaszuk így szól:

Portik Tamás sameszának hazugságaival ellentétben Rogán Antal sem az október 31-i héten, sem az október 27–29. között megrendezett nemzetközi állampolgársági expón nem járt az Egyesült Arab Emírségekben.

A kabinetiroda válasza szerint ez többek között azért sem lehetséges, mert Rogán Antal október 29-én délelőtt a miniszterelnökkel és Varga Mihállyal közös programon vett részt, október 27-én pedig Rogán Antal sajtótájékoztatót tartott Budapesten. 

Juhász Péter egyelőre nem tudott felmutatni bizonyítékokat arra, hogy Rogán Dubajban járt volna. Informátorokra hivatkozva állította, hogy Rogán Antalt egy másik ember társaságában látták egy dubaji luxusszállodában.

Amikor felhívták az  5 csillagos Hotel Atlantist , a recepciós azt mondta: Rogán Antal nevű vendégük már kijelentkezett (a telefonbeszélgetés hangfelvételét közzétették a Facebookon). Az Együtt alelnökének információink szerint valaki pénzért egy képet is felajánlott arról, hogy Rogán Antal Dubajban vesz részt egy halloweenpartin, de az illető többet nem jelentkezett.

Kiderült viszont, hogy  Varga Lajos, a fideszes és állami rendezvényeket is biztosító Valton Security tulajdonosa ott volt. Ő azt írta, családjával, gyermekeivel pihentek Dubajban az őszi szünetben, de Rogán Antallal nem találkoztak.