Túl gyorsnak találta a villamost az utas, leállította

2016.11.08. 11:53

Behúzta a vészféket a Mechwart ligetnél egy utas a 4-es 6-os villamoson, mert sokallta a tempót. A villamos ezután meghibásodás miatt nem is tudott elindulni, így a pesti irányban fél tizenkettőre több villamos is feltorlódott a Széll Kálmán tér és a Mechwart liget között.

„Már egy ideje álltunk, amikor a villamosvezető hátrajött, hogy megnézze, mi történt. Ekkor közölte vele egy utas, nyugodt, szinte kedves hangon, hogy kénytelen volt meghúzni a vészféket, mert úgy találta, hogy a villamos túl gyorsan halad” – mondta egy olvasónk, aki nem említette, hogy a villamos szokatlanul gyorsan haladt volna. „Az utas szerint viszont túl gyorsan vette be a kanyarokat a sofőr, más kérdés, hogy a két megálló között egyetlen kanyar van.”

A sofőr kevésbé volt nyugodt, de a bizarr párbeszéd még így is viszonylagosan nyugodt mederben maradt. A sofőr közölte, hogy a megállás miatt jegyzőkönyvet kell felvennie, időbe telik, míg elindulhatnak. Nem sokkal később viszont bemondta, hogy meghibásodás miatt a villamos nem is megy tovább.