Talán tavasszal újra nekifut a Fidesz az alaptörvény-módosításnak

2016.11.09. 09:11

Orbán Viktor tegnap elbukott alaptörvény-módosító javaslata után a miniszterelnök kabinetfőnöke ma reggel a TV2-n beszélt a folytatásról - írta az MTI. A kérdés: nekifut-e a Fidesz még egyszer a hetedik alkotmánymódosításnak vagy sem? 

Rogán egyrészt azt mondta, hogy folytatják a kvótaellenes küzdelmet, "ott leszünk az európai kormányfők ülésén és ott küzdeni fogunk a kvóta ellen". 

Majd a miniszter azt mondta az MTI szerint, hogy a nemzetközi kvótaellenes küzdelemben lenne magyarországi támogatás a parlamentben is, ezért "vagy tavasszal visszatérünk erre, vagy érdemes megnézni, hogy az Alkotmánybíróság hogyan értelmezi az alaptörvényt, annak alapján lehetséges-e a kötelező kvóta alkalmazása?". 

Orbán Viktor egyébként az elvesztett zárószavazás után az Index kérdésére azt mondta, hogy "majd az elnökség eldönti", benyújtják-e újból a módosító javaslatot. Tuzson Bence államtitkár este már azt mondta, hogy Orbán "másfajta" megoldásban gondolkodik, miután leszavazták a javaslatát. Ha pedig arra kíváncsi, hogyan magyarázkodtak a szavazás után a megszeppent kormánypárti képviselők, akkor nézze meg ezt a videót: 

Megszeppentek a fideszesek és nem tudják, mi lesz holnap