A KDNP belvárosi irodájából bővült Vajna Tímea fánkozója?

2016.11.11. 16:41 Módosítva: 2016.11.11. 17:45

Update: Az V. kerületi önkormányzat reagált

Juhász Péter, az Együtt alelnöke pénteken a Facebookon élőben jelentkezett be Vajna Tímea újranyitott Arany János utcai fánkozója elől, és azt állította, hogy Vajnáék pályáztatás nélkül kaptak az önkormányzattól bérletbe területet. Ez praktikusan egy pince, mondta az V. kerületi képviselő. 

A történet szinte nem is érdemelne szót, ha nem lenne egy vicces epizódja is a fánkozó területbővítésének. Juhász szerint ugyanis a szomszédos Október 6. utcai KDNP-irodából is lecsippentettek egy darabot, amit a fánkozóhoz csaptak. Juhász azt állítja, hogy ezt a KDNP kérvényezte az önkormányzatnál, amely megadta az engedélyt a KDNP-iroda megcsonkításához.

A belvárosi önkormányzat szerint lehetőség van rá

Talán, ha részt venne az önkormányzati munkában és ismerné a vonatkozó jogszabályokat, akkor tudná, hogy a hatályos önkormányzati rendelet lehetőséget ad pincehelyiségek pályáztatás nélküli bérbeadására. Ennek oka, hogy Belváros Önkormányzata számos kiadatlan, üresen álló, rossz állapotú pincehelyiséggel rendelkezik, ami havi szinten több millió forintba kerül az önkormányzatnak. A szóban forgó pincehelyiség nem rendelkezik külső lejárattal, így hasznosítására korlátozott lehetőség volt. A bérlő a leromlott, használhatatlan állapotú pincehelyiséget felújította és raktározásra vette bérbe. Mindebből arra következtetnek, hogy Juhász alaposan melléfogott.

Különös még, hogy a szerződés nem tartalmazza, hogy a bérleményt majd az eredeti állapotában vissza kell szolgáltatni, amiről Juhásznak az a véleménye, hogy feltehetően nem is fog erre sor kerülni, mert Vajnáék meg fogják vásárolni a helyiségeket.

Megkerestük kérdéseinkkel a KDNP-t, hogy miért váltak meg az irodarésztől, amint válaszolnak, bővítjük a cikkünket.