Magyar Idők: Újabb tanúk vallhatnak Portikra

2016.11.14. 06:22

Új, a perben eddig még nem szereplő tanúk is előkerülhetnek az 1998-as Aranykéz utcai robbantás ügyében, akiket annak idején figyelmeztethettek, hogy a merénylet napján kerüljék el a helyszínt - írja a Magyar Idők. Az Index úgy tudja, Portik élettársának édesanyja vallotta ezt.

Portik Tamás első fokon 13 év fegyházat kapott Boros Tamás felrobbantásáért, miután a bíróság nem tudta, hol és hogyan fogja megölni a vállalkozót. Azokat a vallomásokat kizárták az ügyből, amelyek szerint Portik a környezetét előre figyelmeztette, hogy akkor ne menjenek a környékre. A Fővárosi Fellebviteli Főügyészség szerint másodfokon újra kell értékelni ezeket a vallomásokat, és mind a négy áldozatért meg kell büntetni a felbujtót, Portikot - írja a Magyar Idők.

A Magyar Idők megírta azt, amit a Pestisrácok évekkel ezelőtt: eszerint Portiknak svájci bankszámlája van, de hogy mennyi pénz van rajta, azt a magyar hatóságok nem tudják. A lap szerint Portik le van gatyásodva, mert nem fér hozzá a pénzhez, amiről egyébként a hatóságoknak sejtésük sem lehet, hogy mennyi.