Besétált a rendőrkapitányságra a másik Népszínház utcai késelő is

2016.11.15. 17:55

A Lokál riportere előtt adta fel magát a VIII. kerületi rendőrkapitányságon a 16 éves B. István, akit egy hasonló korú barátjával együtt szombat este óta keresett a rendőrség egy késeléses ügy miatt. A gyanú szerint a két fiatal este 11 körül körül a Népszínház utcai villamosmegállóban szóváltásba keveredett egy társasággal, majd a két 16 éves a társaság három tagját súlyosan bántalmazta. Az egyik fiú állkapcsát eltörték, míg egy másikat és egy lányt késsel megszúrtak. A társaság tagjai komoly sérüléseket szenvedtek, egyikük nyolc napon túl gyógyuló vágással lábadozik.

Bódit a kapitányságra több családtagja is elkísérte, édesanyja is állítja, önvédelem céljából vették elő a kést a Lokál rekonstrukciója alapján a megállóban a támadás előtt még "jókedvűen dalolászó" fiatalok. 

L. Bence és B. István.
L. Bence és B. István.

L. Bencét a rendőrség a térfigyelő kamera felvételei alapján még vasárnap este lakásában tartóztatta le, őt kedden a bíróság 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte.

A két napja szökésben lévő B. István nem árulta el, hol bujkált, és azt sem, hogy segítette-e ebben valaki, de a Lokál úgy tudja, a Magyarországi Nemzeti-Etnikai Kisebbségek Érdekvédelmi Egyesületnél tanácsolták neki, adja fel magát. Száva Vince elnök - aki a hírhedt maffiózócsalád tagjaként a Hit Gyülekezetébe térve az elmúlt tíz évben börtön-showmanként és konfliktuskezelőként is feltűnt - közben  még jogi segítséget is ígért.