Kiderült, mit súgtak a vénkurvázó polgármester fülébe

2016.11.17. 15:42
Szalay Ferenc, Szolnok fideszes polgármestere a testületi ülésen vén kurvákról beszélt. A polgármester szerint nem a tiltakozó lakókra tett megjegyzést, hanem egy őt érintő pletykán háborodott fel. Az MSZP viszont kikérte a teljes hangfelvételt, így kiderült, hogy nem teljesen stimmel a polgármester sztorija.

Kikérte, és az Indexnek is eljuttatta a szolnoki MSZP a teljes hangfelvételt, amely a városi képviselő-testület múltkori ülésén készült. Ez volt az az ülés, amelyen Szalay Ferenc, Szolnok fideszes polgármester mikrofonja véletlenül bekapcsolva maradt, így mindenki hallhatta, mi a véleménye az idős lakók tiltakozásáról.

Ennyi hülye vén kurvát! 

Néhány lakó ugyanis nem ért egyet, és aláírást is gyűjtött egy parkoló ellen, amelyet a házuk mellé, az egykori játszótér helyére építenek. Az ülésen felszólalt az ott lévő tiltakozó lakók nevében egy hölgy, Rimaszombati Imréné is, az ő felszólalása után tette az elhíresült kijelentést Szalay.

A polgármester az Indexnek küldött közleményében elnézést kért a szavaiért, de kifejtette, hogy egészen más ügyben egészen más hölgyekről beszélt.

Azoknak a szavaknak semmilyen közük nem volt a közgyűléshez, annak egyetlen napirendi pontjához sem.

Azokat egy, a nap folyamán az egyik kollégám által elmondott információ váltotta ki, mely szerint egyesek újra olyan pletykákat terjesztenek rólam a városban, melyek hosszú időn keresztül rendkívüli módon megviselték a családomat, s különösen a feleségemet" – írta Szalay.

Másnap Szalay megismételte: "a szavak kiváltó oka egy magántermészetű hír volt, amely mélyen sértette őt és családját". 

Mit súgtak neki a vénkurvázás előtt?

A polgármester szerint tehát nem a lakókról, hanem egy ismeretlen pletykával kapcsolatos hölgyekről beszélt. Hogy ezt megállapítsuk, érdemes meghallgatni, milyen beszélgetés zajlott a vénkurvázás előtt.

Eddig csak tévéfelvételt ismertünk az esetről, ezt az MSZP hozta nyilvánosságra, mert a város honlapjára kitett verzióból kivágták az elszólást. A párt ezek után kikérte a teljes ülés hangfelvételét is, ahol képet nem láthatunk, viszont jobban hallhatjuk, mi zajlott a bekapcsolt mikrofonok mögött.

A felvételen az 58. percnél hallhatjuk, hogy a hosszúra nyúló vita után elfogadják az előterjesztést a beruházásról:

Szalay Ferenc: 15 igen, 2 nem szavazattal elfogadtuk az előterjesztést. Köszönöm szépen, a hölgyeknek is köszönöm szépen a jelenlétüket! Következő napirendi pontunk a kilencedik, a Pallasz Athéné Egyetem és városunk együttműködéséről szól. Dr. Lakatos Vilmos dékán urat köszöntöm.

Szabó István alpolgármester Szalay Ferencnek: Szegény Vilmos végigülte, köszönd meg majd neki a türelmét!

Szalay Ferenc: Ennyi hülye vén kurvát együtt!

A felvétel, amit saját Youtube-csatornáján az MSZP hozott nyilvánosságra, ekkor egy időre hirtelen elnémul, elképzelhető, hogy Szalay polgármester kikapcsolta a mikrofonját.

Ez alapján úgy tűnik, hogy Szalay Ferenc mégiscsak a lakókra fakadt ki, hiszen az alpolgármester arra utal, hogy a dékánnak is végig kellett ülnie a vitát, amely a tiltakozó hölgyek jelenléte miatt hosszúra nyúlt. De persze előfordulhat, hogy valamit nem hallhattunk, esetleg nem láttunk valamilyen mozdulatot, ami a titokzatos pletykára utalt.

Az MSZP múlt héten lemondásra szólította fel Szalayt, Györfi Mihály szolnoki MSZP-s képviselő meg is fogalmazta helyette a lemondó levelét, és elvitte a titkárságára. A polgármester erre úgy reagált: "visszautasítom ezeket a vádakat, s felszólítom a szocialista pártot, hogy a minden alapot nélkülöző vádaskodásával ne sározza be egy idősbarát önkormányzat díjjal kitüntetett közgyűlés munkáját!".