Két és fél év letöltendő börtön a kalauznőt megütő férfinak

2016.11.18. 10:03

Két év 6 hónap letöltendő börtönre ítélte jogerősen a bíróság azt a férfit, aki néhány napja megütött és leköpött egy kalauznőt a Budapest-Monor vonaton, közölte a Monori Járási Ügyészség.

A monori férfit két nap alatt, gyorsított eljárásban állították bíróság elé, a vád közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége volt.

A tettes a Nyugati pályaudvaron szállt fel a Monorra közlekedő vonatra, de nem váltott jegyet. Amikor a kalauznő kérte tőle a jegyet, a gyanúsított hőbörgött, hangosan szidta őt, majd a kalauz mondta, hogy szálljon le. Péterinél a kalauznő visszament a férfhez, hogy leszállt-e, de ekkor a gyanúsított megint kiabálni kezdett vele.

Ezt látva egy, a vonaton utazó, szolgálaton kívüli rendőr igazolta magát és rászólt a férfira, hogy hagyja abba a hangoskodást. A gyanúsított ezzel nem törődve arcon köpte és olyan erővel ütötte meg a kalauznőt, hogy a sértett egy utas ölébe esett. A rendőr és két férfi utas fékezte meg a férfit, akit Monorra érkezve a rendőrök őrizetbe vettek.