Ha a jövő hét nem győzi meg a globális felmelegedésről, akkor ön Donald Trump

2016.11.20. 16:31

A jövő héten ismét beköszönt a szeptember. Sok lesz a napsütés, és többfelé 15 fokot is elérheti  - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. Éjjel némi ködképződés mellett persze 3-9 fokra hűl majd a hőmérséklet.

Napközben azonban 12-18 fokig melegszik a levegő.

Kedden folytatódik a szeptember vége: túlnyomóan napos idő várható csapadék nélkül. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 9 fok között valószínű. A nappali maximumok 11-18 fok között lesznek.

Szerdán végül átcsúszunk az októberbe!

Szerdán a sok napsütés és száraz idő mellett északkeleten, keleten már lehetnek tartósan borult, ködös területek is. A minimumhőmérséklet általában mínusz 2 és plusz 3, a Nyugat-Dunántúlon plusz 4-8 fok között alakul. A maximumok a napos vidékeken 10-17, a borult területeken 5-9 fok között alakulnak.

De télikabát csütörtökön sem kell még: 11-16 lesz a legmagasabb hőmérséklet, a tartósan borult területeken élők vegyenek pulóvert, mert ott csak 4-8 fok között várható.

Pénteken a Dunántúlon már kisebb eső is előfordulhat. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 8 fok között várható keletről nyugat felé növekvő értékekkel. Napközben általában 10-15 fokig, de a tartósan ködös területeken csak 6-9 fokig lesznek.

Szombat kezd kissé hűlni a levegő, mivel jobbára erősen felhős lesz az ég, de keleten némi szűrt napsütésre azért számítani lehet. Elszórtan - főként a Dunántúlon - kisebb eső is előfordulhat. A leghidegebb órákban 0-7 fok lehet. A nappali maximumok 9-14 fok között alakulnak.

Vasárnap elszórtan lehet eső. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és plusz 7, a legmagasabb hőmérséklet 8-13 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.