Újraindítják a pert az orvosokkal szemben a féléves egri kislány halála miatt

2016.11.22. 22:40

Az RTL Klub kedd esti híradójában tudósított arról, hogy újra kell tárgyalni annak a két egri orvosnak az ügyét, akiket egy féléves kislány halála kapcsán marasztalt el még áprilisban az Egri Járásbíróság. 

Három évvel ezelőtt, egy tarnabodi kislányhoz hívták ki az ügyeletes orvost, aki nem ment ki, így szülei negyven kilométert utaztak éjjel, hogy bevigyék a gyermeket a sürgősségire. Onnan a gyerekosztályra küldték őket, ahonnan  beutaló híján elküldték őket. A kislányt végül a városi gyermekügyeleten vizsgálták meg, de onnan is hazaküldték. Másnap romlott az állapota, és az ügyeletről beutalták a kórházba, azonban időközben nagymamája kezében elhunyt. 



Áprilisban első fokon az ügyeletvezetőt 600,000 forint pénzbírságra ítélték, a másik orvost pedig felmentették. A vád szerint nem vették komolyan a kislány tüneteit. Másodfokon az Egri Járásbíróságot arra kötelezték, hogy új eljárást folytasson le, mivel az elsőfok döntése nem volt alapos. A nyomozás során nem voltak elég körültekintőek és nem határozták meg a nyomozati anyagban, hogy mikor került a csecsemő közvetlen életveszélybe, ami az ítélet további részére is kihatott. 

Az új eljárás időpontját nem tűzték ki, a kislány édesapja viszont arról beszélt az RTL riporterének, hogy az újabb tárgyalások az egész családot megviselik.