Gyerekotthonban élő lányt akarhattak orális szexre kényszeríteni a mentősök

2016.11.25. 07:30

A Blikk úgy tudja, egy gyerekotthon lakója az a fiatal lány, aki azzal vádol két mentőst, hogy kórházba szállítás közben orális szexre kényszerítette őt. A Mentőszolgálatot  november 9-én a Széll Kálmán tér környékére, egy bódult nőhöz riasztottak.

A lány elbeszélése szerint ő már azt sem akarta, hogy a mentők kórházba vigyék. Az úton ráadásul hánynia kellett, megálltak, ezután a mentősök ajánlatot tettek neki,

közben gumikesztyűben több helyen is megtapogatták.

Ezután vitték a Péterfy utcai kórházba. A nő ott nem jelezte, hogy bántódása esett volna a mentőkocsiban, de miután kiengedték, a gyerekotthonban azt mesélte, hogy megerőszakolták, így gyámja értesítette a rendőrséget.

A lap úgy tudja, az egyik férfi fia­tal kora ellenére hosszú évek óta lelkiismeretesen dolgozott az Országos Mentőszolgálat Budai Mentőállomásán ápolóként, társa viszont csak néhány napja került a szolgálat kötelékébe sofőrként.

A mentő sofőrjének ügyvédje szerint

Az egész eseménysor életszerűtlen: a sértett többféleképpen mesélte el, hogy szerinte mi történt vele. Ügyfelem gyerekkori álma volt, hogy mentősként dolgozzon. Soha nem kockáztatta volna, hogy elveszítse munkáját.

Az ápoló és a sofőr jelenleg lakhelyelhagyási tilalom alatt vannak, ám a Főváros Főügyészség megfellebbezte a bíróság döntését, és indítványozta mindkettőjük előzetes letartóztatását.