A legtöbb gyilkosságot Budapesten és Borsodban követik el

2016.11.26. 09:33

A legtöbb emberölés a fővárosban történik, a legritkábban pedig Tolna megyében követnek el életellenes bűncselekményeket - írja az Országos Rendőr-főkapitányság statisztikájára hivatkozva a Magyar Idők.

A lap szerint Budapesten tavaly 33 ember halt erőszakos halált, és ugyanennyi embert öltek meg idén októberig, tehát az idei statisztika valószínűleg rosszabb lesz majd, mint 2015-ben, legalábbis ami Budapestet illeti. Összességében egyébként valószínűleg jobbak lesznek az idei mutatók, mivel az országos adatok szerint 2015-ben 202 emberölés történt, idén pedig 172 ilyen esetet regisztráltak.

A második legtöbb emberölés a rendőrség adatai szerint tavaly és idén is Borsod-Abaúj-Zemplén megyében volt. 2015-ben 14, ebben az évben októberrel bezárólag pedig már 16 emberrel végeztek. Gyilkossági ügyek miatt a legkevesebb dolguk a Tolna megyei rendőröknek volt, ott idén még nem történt emberölés, és tavaly is csak egy ilyen eset miatt kellett eljárást indítani. A Magyar Idők térképet is készített a statisztikákból, amit itt lehet megnézni.

Továbbra is sok olyan gyilkosság történik, amelyet valamelyik családtag követ el a rokona ellen. Ilyen eset tavaly összesen 88, idén pedig 59 történt. Érdekes, hogy – bár nem sokkal lemaradva, de – a családon belüli gyilkosságok számát Pest megye vezeti. Az elmúlt esztendőben a fővárosban 11, a megyében pedig 12 ember vált saját rokona áldozatává. Az adatok szerint Pest megyében idén már nyolc, a fővárosban pedig öt életellenes bűncselekményt követtek el.

A féltékenységből idén elkövetett gyilkosságok száma országosan csaknem megegyezik a tavalyi adatokkal. 2015-ben 18, ebben az évben október végéig pedig 16 ilyen cselekményt regisztráltak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport