Idős otthonban gyilkolt az ápoló, most emeltek vádat ellene

2016.11.28. 09:43

Vádat emeltek az ellen 35 éves ápoló ellen, aki egy idős otthonban megfojtott egy 83 éves nőt, és egy másik lakót is meg akart ölni. 

A vádirat szerint a vádlott 2014 áprilisától a XI. kerület, Kamaraerdei úton lévő idősek otthonában dolgozott ápolói és gondozói munkakörben. A vádlott ekkor már évek óta folyamatos gyógyszeres kezelés alatt állt, amit az intézményben nem tudtak, az orvosi alkalmassági vizsgálaton ugyanis a vádlott ezt elhallgatta.

 2015 májusában magánéleti problémák miatt a férfi munkaidő után, illetve szabadnapjain rendszeresen, nagy mennyiségben fogyasztott alkoholt, miközben folytatta a gyógyszerek szedését is.

 Ilyen előzményeket után augusztus 4-én az idősek otthonában nappali műszakban dolgozott, ahol a vád szerint az este folyamán hirtelen erős ölési késztetést érzett. Ennek hatására az intenzív osztály egyik kórtermében az egyik ágyban fekvő, 71 éves, legyengült fizikai állapotban lévő nőhöz lépett, kivette a feje alól a párnát és azt a sértett arcába szorította azért, hogy megfojtsa. Az idős nő azonban kiabálni kezdett, ezért a vádlott -tartva attól, hogy az emeleten dolgozó ápolótársa a kiabálásra felfigyelhet - felhagyott a cselekményével, a párnát visszatette a sértett feje alá, majd elhagyta a kórtermet. 

Körülbelül 45 perccel később bement egy másik kórterembe azért, hogy az ott ágyban fekvő 83 éves, állapotánál fogva bármilyen támadás elhárítására, illetve ellenállás kifejtésére képtelen idős nőt megölje. A vádlott először egy párnát szorította a sértett arcához, majd megfojtotta az idős, magatehetetlen nőt.

A férfit több emberen, illetve védekezésre képtelen, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja. Akár 20 évet is kaphat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport