Napsütés és havazás is lehet ma, de a hideg garantált

000 IC8BD
2016.11.28. 06:35

Jön a hideg feltartóztathatatlanul. Ezt már mindenki érezheti a bőrén, aki kilép az ajtón, de nézzük az adatokat és a meteorológiai előrejelzést!

Az idojaras.hu szerint hétfőn kettősfront érkezik, keleten eleinte eső, majd havas eső, havazás is kialakulhat, máshol alapvetően napos idő várható. Hétfőn délelőtt általában gyengén felhős, napos időre számíthatunk, csak délkeleten találkozhatunk felhősebb tájakkal. Itt futó hózápor, hószállingózás kialakulására van esély, máshol nem valószínű csapadék. Délután a változóan felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre szinte mindenhol készülhetünk.

Az ország nagy részén csapadék továbbra sem várható, de a keleti megyékben szórványosan futó hózápor, hószállingózás, a hegyekben havazás is előfordulhat. Jellemzően élénk lesz az északias szél, de a reggeli és esti órákban átmenetileg többfelé megerősödhet. A hőmérsékleti maximumok 0, 5 fok között alakulnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a sok napsütés mellett gomolyfelhők is lesznek az égen, amelyek főleg Kelet-Magyarországon és északnyugaton növekszenek meg jobban, ezért elsősorban itt alakulhat ki futó hózápor. Az északnyugati szelet sokfelé kísérik erős széllökések. A csúcshőmérséklet 3 és 6 fok között várható. Késő estére -4 és +1 fok közé hűl le a levegő.