Tíz legfontosabb kérdés a nyugdíjasok karácsonyi ajándékának kiszállításával kapcsolatban

BFALU20120325322
2016.12.01. 19:21
Nem a Magyar Posta fogja kivinni a nyugdíjasoknak azt a 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt, amelyet Orbán Viktor a héten ígért meg, mert Lázár szerint a Posta túl drágán, darabonként 482 forintért kézbesítette volna az utalványt. Ezért a kormányhivatalok munkatársai személyesen viszik ki azokat. Nem egyedül: minden utalványkézbesítő hivatalnokot egy biztonsági őr fog kísérni. A hivatalnok a postással szemben csak egyszer csenget. Felmerült hirtelen tíz releváns kérdés.
  1. Ha a szerencsés nyugdíjas az unokájának szánja az utalványt karácsonyra, írhat-e meghatalmazást az unokának, megadhat-e másik címet, esetleg kérhet-e díszborítékot, egy-két személyes hangvételű mondatot az átadásnál?
  2. Meg lehet-e felezni az utalványt két ötezresre, amennyiben két unoka van?
  3. A kormányhivatalok saját hatáskörben ráígérhetnek-e egy-két ezer forintnyi Erzsébet-utalványt, aprósüteményt, kaparós sorsjegyet rászorultság, vagy jó magaviselet miatt?
  4. Amennyiben első körben nem találják otthon a szerencsés nyugdíjast a kormányhivatalnokok, úgy kérhető-e, hogy a posta szállítsa ki az utalványt a címre, hogy ne kelljen befáradni a hivatalba? Ennek költségét esetleg levonva az utalványból.
  5. Kiküldik-e postán az értesítőt a kormányhivatalnok és a biztonsági személyzet érkezése előtt, a félreértések és az esetleges átverések elkerülése végett, és ez milyen költséggel járna?
  6. Hogyan lehet elkerülni azt a szerencsétlen helyzetet, amikor a kormányhivatal ügyfélszolgálata éppen az utalvány kiszállítása miatt nincs nyitva, a nyugdíjas azonban csak a zárt hivatal ajtajánál szembesül ezzel, miközben a hivatalnok éppen nála csenget, hiába?
  7. Marad-e elég biztonsági őr a kormányhivatalokban a kiszállítás napjain, vagy azt külső erőforrásból oldják majd meg, illetve az esetenként nagyobb összeget is kiszállító postások megkérhetik-e a kormányhivatalnokokat kísérő biztonságiakat, hogy egy körre kísérjék el őket is?
  8. Lesz-e külön képzés a kormányhivatalnokoknak az átadással kapcsolatban, várható-e, hogy a snassz átadást feldobják énekkel, versikével, esetleg kisebb hangszeres műsorral?
  9. A külföldön élő vagy tartózkodó nyugdíjasoknak a nagykövetség szállítja-e ki az utalványokat, vagy támogatják a hazai kormányhivatalnokok kiutazását?
  10. A kormányhivatalnokok milyen eszközöket kapnak a kiszállításhoz? (jegy, bérlet, bicikli, benzinpénz)

És végül egy kérdés az olvasókhoz:

Lázár János szerint a posta drága lenne, erre viszont van kapacitás a rendszerben, bár egyes ügyfélszolgálatok szünetelhetnek miatta. Ön:

 Botítókép: MTI / Faludi Imre