Havasi Bertalan: Orbán golyóálló mellénye egy marhaság

2016.12.06. 12:51

„Mivel több sajtóorgánum tényként híresztelte, hogy "Orbán Viktor golyóálló mellényt visel a parlamentben", ám a hivatalos cáfolatot már nem annyira sietnek olvasóik elé tárni, az alábbi tájékoztatást adom:

Ez egy nagy marhaság. Orbán Viktor nem hord golyóálló mellényt.

– továbbította az MTI Havasi Bertalan közleményét. A Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője vélhetően Kónya Péter hétfői parlamenti felszólalására utalhatott, amelyben a teljes baloldali platform támogatásával 2014-ben mandátumot szerzett képviselő a migránsok által behozott vírusok veszélyeiről kérdezett.

A kormány részéről a ketyegő maláriabomba hatástalanításáról válaszoló Rétvári Bence többször megköszönte a kérdést, amely bizonyítja, hogy végre az ellenzék is felismerte az illegális bevándorlás kockázatait. Kónya egyébként a nyugat-nílusi lázzal és a krími-kongói vérzéses láz sünökben lévő kullancsainál talált vírusait hozta fel példaként, amelyek nem hozhatók össze a Magyarországon áthaladt menekültekkel és illegális bevándorlókkal.

Hiába volt azonban az államtitkár öröme az Együttből kivált Szolidaritásból kivált Kónya kérdése felett: a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének exelnöke nem fogadta el Rétvári válaszát, elégtelennek találva az egzotikus betegségek terjedése elleni védekezést.

Zárásképpen megjegyezte: Orbán ugyan szeret golyóálló mellényben járni, ám a vírusos betegségektől a TEK sem fogja őt megvédeni.

Kónya tegnap parlamenti felszólalásán túl is elővette Orbán golyóálló mellényét, egy fénykép alapján állítva, hogy a kormányfő láthatóan védőfelszerelést hord öltönye alatt. A 24.hu szerint Kónya megkérdezte erről a belügyminisztériumot is, amely a kérdést megkerülő válaszában közölte: jelenleg közepes szintű terrorfokozat van érvényben az országban.

Kónya szerint ha egyszerű gerincvédő mellény lett volna Orbánon, akkor a minisztériumi válasz cáfolta volna a kérdést, így két lehetőség van: Pintér Sándor eltitkol valamit, amelynek ismeretében a veszély nagyobb, mint hisszük, a másik, hogy Orbán paranoiás. „Én az utóbbira tippelek” – mondta Kónya.