Az évezred bűnténye: mikulászsákot loptak fényes nappal

2016.12.07. 17:02
Szerencsére nem magától a Mikulástól, de így is épp elég szomorú az ügy.

December 5-én, fényes nappal, pár lépésnyire Pécs főterétől loptak el egy egyedi hímzésű, kézműves mikulászsákot, írja a Bama.

Az esetről Mosonyi Éva, egy pécsi csokibolt tulajdonosa számolt be a Facebookon: "Nem fogjátok elhinni: fényes nappal Pécs belvárosában ellopták a Mikulás zsákját. Kitettem a Csoko-Láda Csokibolt elé saját keresztszemes hímzésű rénszarvasos zsákocskámat, hiszen várjuk a Mikulást. Sokan megálltak előtte. Most már a legmívesebb hiányozni fog holnap. Ellopták ugyanis. Elkeserítő, felháborító... És mindez egy bekamerázott megyei jogú város (kultúrfőváros) főutcában! Most tegyek feljelentést? Mert akkor megnézhetném a kamera felvételeit, és megtudnám ki lopta el. No de akarom tudni?"

A Bama meg is kereste az áldozatot, aki, mint írják, "igazán elszomorodott az eset miatt, hiszen a Mecseki Mikulás is hozzájuk érkezik aznap (6-án), s a december 5-i esti Mikulás-megbeszélést is a Király utca elején található kis üzletükbe szervezték, ahol a elolvasták a gyerekek leveleit. A kis míves zsákot maga készítette annak idején fiának (akit egyébként Miklósnak hívnak), vagyis értéke számára felbecsülhetetlen, emiatt is gondolta úgy, hogy ezt is kiteszi az üzlet elé, hogy sok-sok gyereknek  (és egyébként felnőttnek is) szerezzen vele örömet."

Mosonyi Éva végül úgy döntött, nem tesz feljelentést, mert "egyáltalán nem biztos abban, hogy szeretné megtudni, ki lopta el, ki képes ilyesmire."