TEK-esek rohanták le az újlipótvárosi éttermet

2016.12.07. 17:52

Frissítés: Az ORFK közleménye szerint kábítószer-kereskedőket fogtak el. Közleményükben azt írják, a fővárosi nyomozók két albán férfit és egy budapesti nőt fogtak el, akik megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy kábítószerrel kereskedtek Budapesten. 

Egy Budapest XIII., Csanády utcai szórakozóhelyen 2016. december 7-én 15 óra 45 perckor egy 46 éves albán állampolgárt fogtak el a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály nyomozói a Terrorelhárítási Központ műveleti egységével együttműködve. Az összehangolt intézkedés során a rendőrök az üggyel kapcsolatban a Budapest XII., Hegyalja út és Harkály utca kereszteződésében ellenőriztek egy autót, és a benne ülő, szintén 46 éves albán férfit, valamint a vele utazó 35 éves budapesti nőt is elfogták.

A három személy a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a fővárosban rendszeresen árultak kábítószert. Elszámoltatásuk jelenleg folyamatban van.

Korábban írtuk:

Rendőrségi akció zajlott délután Újlipótvárosban. A rendőrök a XIII. kerületi Csanády és Pannónia utca sarkán csaptak le. Délután a BKK is jelezte, hogy hatósági zárás miatt a 76-os trolibusz nem jár, és nem áll meg a Hegedűs Gyula utcai megállónál. 

A Blikk szerint maszkos TEK-esek rohantak be a sarkon található étterembe, és onnan többeket is kihoztak. A BRFK az Indexszel annyit közölt, hogy "az említett helyszínen rendőri intézkedés van folyamatban", de ennél többet nem közöltek.

A 24.hu munkatársa a helyszínen van, cikkükben azt írják, hogy „valószínűleg albán nemzetiségű embereket vittek el, méghozzá két főt. Hat TEK-es jelenleg is a helyen van, állítólag kábítószert kerestek. A bejáratnál is a terrorelhárítók gépfegyveres embere áll. A TEK amúgy 4 körül érkezett a helyszínre a közeli bolt dolgozói szerint".

Frissítés: kollégánk is megnézte a helyszínt, 18:30-kor azt írta: „semmi nyoma már az egésznek, jár a troli, meg is áll az étterem előtti megállóban. A bolt előtt cigizett 4 srác, annyit meséltek hogy elvitt a TEK több embert, akik rendszeresen jártak az érintett étterembe, a pincérlány nem akart mondani semmit azon kívül, hogy kicsit szusszannak és 7 körül kinyitnak".