Házi őrizetbe kerülhet a kokainos gázoló

2016.12.09. 15:12

A hétvégén lejár az előzetes letartóztatása, így házi őrizetbe kerülhet az a nő, akit egy november eleji halálos cserbenhagyásos gázolás után fogtak el a rendőrök.

A 25 éves T. K. Petra egy kölcsön kapott Audival ütött el egy idős embert Zuglóban, a Füredi utcában november 7-én, majd segítségnyújtás nélkül továbbment. Az elütött 85 éves férfi a helyszínen meghalt. A rendőrök két órával később egy szépségszalonban találták meg és vették őrizetbe a nőt, aki az elsődleges orvos-szakértői vizsgálatok szerint kokaint fogyasztott. 

T. K. Petrát november 10-én egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezték. A Fővárosi Törvényszék akkor elutasította a védőügyvéd indítványát, hogy óvadék ellenében és nyomkövetővel felszerelve házi őrizetbe kerülhessen.

Az ügyészség most szökés veszélye miatt kérte az előzetes letartóztatás meghosszabbítását, de ezt a Budai Központi Kerületi Bíróság elutasította. Bár az ügyészség fellebbezett, az egy hónapos előzetes letartóztatás már december 10-én lejár, és mivel az addig hátralévő egy napban már nem fog másodfokú döntés születni, a nő házi őrizetbe kerülhet át.

A bíróság azért utasította el a hosszabbítást, mert szerintük már a házi őrizet és a nyomkövető is elég lesz, hogy a nő ne szökjön el.