Csak pár napig tart a felmelegedés

2016.12.09. 12:45

Pénteken napközben több órás napsütés várható, a hőmérő higanyszála akár 11 fokig is emelkedhet, olvasható az OMSZ előrejelzésében.

A hétvégén is hasonlóan enyhe időnk lesz, hajnalban mínusz 5 - plusz 2 fok várható, napközben pedig felhős-napos időszakok váltják majd egymást. Szombaton a maximum hőmérséklet 9, vasárnap 10 fok körül alakul, csapadékra nem kell számítani.

Még hétfőn is szép idő lesz (4-8 fok), eleinte elszórtan fordulhat csak elő kisebb eső, zápor, de estére megérkezik a lehűlés, északon már havas esőre, kisebb havazásra is számítani lehet.

Kedden hajnalban akár mínusz 7 fokot is mérhetünk majd és az északi szél is erős lesz. Napközben mínusz 1 - 5 fok várható. Szerdán már erősen felhős időnk lesz, és északkeleten akár a hó is eshet. A hajnali mínusz 8-ról 5 fokra melegszik majd fel a levegő.

Az Országos Közegészségügyi Központ mérései szerint már sehol sem veszélyes szintű a szmog, Salgótarjánban megszüntették a szmogriadót. Azonban a szálló por koncentrációja miatt egészségtelen a levegő Dunaújvárosban, Vácon, Kazincbarcikán és Sajószentpéteren. A hétfői hidegfront valószínűleg segíteni fog ezen a helyzeten.