Kölcsönből nyitott bordélyt Bécsben a nógrádi pár

2016.12.16. 11:52

Bordélyház fenntartásával elkövetett prostitúció elősegítése miatt emelt vádat a Pásztói Járási Ügyészség egy 48 éves férfi és egy 27 éves nő ellen, akik négy bordélyházat tartottak fenn Ausztriában - közölte az MTI. A vádlottak 2009 óta álltak közelebbi kapcsolatban, a nő ekkor prostituáltként dolgozott Ausztriában. A későbbiekben elhatározták, hogy közösen üzemeltetnek bordélyházat Bécsben, hogy így jussanak jövedelemhez, és kölcsönből el is indították a vállalkozást.

Négy úgynevezett stúdiót üzemeltettek, amiknek mind a személyi és tárgyi feltételeit ők biztosították. Kezdetben a nő és annak testvére is dolgozott prostituáltként, később a pár Nógrád megyéből és Magyarország más megyéiből felkutatott nőket foglalkoztatott.

50% plusz költségek

A négy bordélyházban 2010 és 2015 között ötven magyar nő dolgozott. Keresetük 50 százalékát át kellett adniuk a vádlottaknak, ezen felül fejenként napi 10 eurót kellett fizetniük azért, hogy a bordélyházakban lakhattak, havi 20 eurót az internet használatáért, továbbá maguknak kellett fizetniük az Ausztriába történő bejelentkezéssel, orvosi vizsgálattal kapcsolatos kiadásokat, valamint az ügyfelek megszerzése érdekében feladott hirdetések díjait is.

Meghatározott árak

A vádlottak a szexuális szolgáltatások árait is pontosan meghatározták, a bevételekkel a prostituáltaknak napi szinten el kellett számolniuk, arról nyilvántartást kellett vezetniük. A bordélyházakat kamerával szerelték fel, és folyamatosan figyelték a nők tevékenységét. Egy-egy prostituált keresetéből havi szinten 3000-4000 euró bevételre tettek szert.

A Pásztói Járási Ügyészség a korábban előzetes letartóztatásban, jelenleg szabadlábon lévő vádlottakkal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását és a bűncselekményből származó vagyon - három kocsi, ékszerek és több mint hétmillió forint - elkobzását indítványozta.