Orbán Viktor óriási poént tolt Brüsszelben

2016.12.16. 19:09 Módosítva: 2016.12.17. 18:11
Orbán Viktor volt olyan nagyvonalú, hogy egy teremből kiküldött újságírón - annak háta mögött még - elsütött egy Soros-poént.

Ahogy azt megírtuk, Orbán Viktor a brüsszeli EU-csúcs után tartott sajtótájékoztatót. Előtte Havasi Bertalan elküldte a már megszűnt Népszabadság újságíróját annak ellenére, hogy élő sajtóakkreditációval rendelkezett az újságíró, aki a lap megszüntetése óta blogon ír. Ezt a Klub Rádió tudósítója számon kérte Havasin, aki arrogánsan reagált, válaszolni sem akart, már másnak adta át a szót, amikor a miniszterelnök rászólt, hogy illik megválaszolni a kérdéseket. Ám Havasi helyett így is Orbán válaszolt: majd megfontolják.

A sajtótájékoztató után egyébként Orbán Viktor visszahívatta a Népszabadság volt újságíróját, hogy "mint magánemberrel" mégis beszéljen negyedórát. Havasi is kiadott egy kioktató közleményt, amiben azt írta, lakossági fórumon esetleg ott lehet majd a blogot vezető újságíró.

Ami viszont a legszebb része volt az egésznek az az, hogy Orbán Viktor volt olyan nagyvonalú, hogy a teremből kiküldött újságírón, annak háta mögött még elsütött egy Soros-poént. Amikor Soros Györgyről kérdezték, Orbán úgy kezdte válaszát:

Általában jó ízlésű ember nem szeret beszélni olyanokról, akik nincsenek jelen. Különösen, ha már az őket képviselő újságíró sincs jelen.

Majd jóízűen nevetett. Jó poén volt.

Nézze meg videón:

Orbánék kiküldték majd lesorosozták a Népszabadság tudósítóját

Friss: Halmai Katalin szombaton blogbejegyzésben reagált a miniszterelnök poénjára. Azt írja, Havasi Bertalan az RTL Klubnak meg is magyarázta, hogy jogos a sorosbérencezés, mert a Népszabadság volt tudósítója a közelmúltban politikai tevékenységet végzett.

„Szeretném jelenteni, hogy az utóbbi időben valóban végeztem politikai tevékenységet. Többször is elmondtam nyilvános brüsszeli fórumokon, hogy a Népszabadságot nem üzleti okok miatt zárták be – válaszolta blogján az újságíró. – Soros György ért az üzlethez. De tessék elhinni, nem minden mondat tőle származik, amiben az üzlet szó szerepel.”