Zoltán kilenc napig várta a műtétet

2016.12.16. 09:36

Kilenc napig feküdt Pap Zoltán feleslegesen a szegedi klinikán, minden reggel azt mondták neki, majd holnap végzik el előjegyzett műtétjét - írja a Délmagyar.hu. Más betegeket haza is küldtek azzal az indokkal, hogy nincs műtéti kapacitás. 

Augusztusban diagnosztizáltá vállíngyulladással a szegedi családapát, szeptember közepén műtétre jegyezték elő.

November 29-ére kapott időpontot, előző nap be is feküdt. Másnap reggel a viziten közölték vele, hogy az operáció elmarad, másnap tudják csak elvégezni. "Így hát feküdtem bent egész nap, este figyelmeztettek, hogy éjféltől már ne egyek, ne igyak semmit" - mesélte.

A férfi operációját másnap reggel is lemondták, és a következő napokban is, és így tovább. Egy hétig bírta ezt, aztán felkereste a traumatológiai klinika helyettes vezetőjét, és jelezte neki, hogy számára ez nem elfogadható helyzet. Beszélt a betegjogi képviselővel is, erről tájékoztatta a klinikavezetőt, ezt követően másnap már megoperálták, így összesen kilenc napot csúszott a műtét.

Pap Zoltán a kilencnapos várakoztatás miatt peren kívüli megegyezést szeretne kötni a Szegedi Tudományegyetemmel, hogy az őt ért hátrányokat kompenzálják, mert a kórházban töltött napokért kevesebb táppénzt kapott, mintha otthon lett volna.