Szenteste melegfront érkezik, hétfőn már 11 fok is lehet

GettyImages-615149538
2016.12.22. 18:27

Pénteken folytatódik a borult, fagyos időjárás, továbbra is lehet zúzmara-lerakódás, hószállingózás, ónos szitálás - írja a Köpönyeg.hu. A nyugatias szél néha megélénkül. Reggel -7 és -1, délután -3 és 0 fok között alakulhat a hőmérséklet. Front nem lesz felettünk.

Szombaton, szenteste napján estig folytatódik a borult, eseménytelen, hideg téli idő. Estétől észak-nyugat felől egy csapadéksáv érkezik, hatására elszórtan - főleg északon, északnyugaton - lehet hószállingózás, ónos eső, fagyott eső. Napközben egyre inkább megélénkül a délnyugati szél. Melegfront érkezik. Reggel -3, délután 0 fok körüli értékeket mérhetünk, éjfélkor is 0, +1 fok lehet.

Vasárnap, karácsony első napján erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé valószínű eső, kezdetben ónos eső, északkeleten havas eső. +4 fok köré enyhül az idő. A délnyugati szél néhol megerősödik.

Hétfőn, karácsony második napján csökken a felhőzet, kisüt a nap, már csak eleinte lehet zápor. 4 és 11 fok között alakulhat a délutáni órák hőmérséklete.

Kedden a viharossá fokozódó északnyugati széllel hidegfront robog át hazánk felett. Útját záporok, majd hózáporok kísérik. A csúcshőmérséklet 3 és 8 fok között várható.