Esik a hó!

2016.12.24. 08:50

A karácsony tiszteletére december 24-én reggel az ország nagy részén elkezdett esni a hó. A Komárom-Székesfehérvár- Szekszárd vonaltól keletre lakóknak így nagy valószínűleg fehér lesz a karácsonya, az Időkép.hu térképe szerint viszont a Balaton körül hó helyett ónos eső esik.

 Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat reggeli figyelmeztetése szerint az ónos eső veszélye miatt Budapesten és Pest megyében, valamint Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Vas, és Veszprém megyében van érvényben elsőfokú figyelmeztetés. Azért a havas részeken is érdemes vigyázni, mert az utak és járdák ott is nagyon csúsznak. 

24-én késő délután még érkezik csapadék észak-nyugat felől, az országos Meteorológiai szolgálat szerint az Észak-Dunántúlon eső és ónos eső, Pest- és Nógrád megyében havas- és ónos eső formájában.

Akit a közlekedés biztonsága jobban izgat, mint a havas karácsonyi hangulat, az is örülhet, 25-én ugyanis mindenhol 5-6 fok körül lesz napközben a hőmérséklet, cserébe sok helyen esni fog és fúj majd a szél. Karácsony másnapján viszont viszonylag napos lesz az idő mindenhol, pár felhővel, gyenge széllel és 7-9 fokkal nap közben.