Több ház is leégett karácsonykor

2016.12.25. 10:03 Módosítva: 2016.12.25. 14:10

Több lakóház égett le és vált lakhatatlanná, egy ember pedig vélhetően füstmérgezésben vesztette életét december 24-én este. Karácsonyfatűz mostanáig nem sok volt, s az ónos eső miatt sem növekedett számottevően a balesetek száma – derült ki Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) összesítéséből.

Az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményük szerint országszerte összesen 49 esetben avatkoztak be tűzeseteknél és 54 műszaki mentésben vettek részt a tűzoltóegységek. 

  • A haláleset a Győr-Moson-Sopron megyei Győrladaméren történt, ahol egy házban egy takaró és szőnyeg gyulladt ki. Mire a tűzoltók kiértek, tűz már nem volt, de a családi ház átvizsgálásakor egy holttestet találtak. Az elsődleges helyszíni vizsgálatok szerint az áldozat halálát füstmérgezés okozta.
  • A Pest megyei Kerepesen, a Gyár utcában egy száz négyzetméter alapterületű lakóház teljesen kiégett. A ház lakhatatlanná vált, a benne élő húsz ember nem tudta megoldani saját elszállásolását, ezért elhelyezésükről gondoskodni kellett.
  • Ugyancsak lakhatatlanná vált a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kunhegyes közelében egy mintegy száz négyzetméter alapterületű tanyaépület is. Itt öt ember elhelyezéséről kellett gondoskodni.
  • Egy másik Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen, Kunszentmártonban is lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat. Itt az épületből egy embert füstmérgezés miatt menekítettek ki a tűzoltók.
  • A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kölcsén egy épület tetőszerkezete gyulladt ki. Az égő házból mindenki kimenekült. A tűzoltóknak négy vízsugárral sikerült eloltani a tüzet, de a ház lakhatatlanná vált, három embert rokonoknál helyzetek el.
  • Ózdon egy négyszintes társasház első emeleti lakásában mintegy két négyzetméternyi felületen égett a műfenyő és környezete. A tüzet a helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral rövid idő alatt elfojtották. Az ingatlanban csak kisebb károk keletkeztek, de a lakásban lévő két ember a szomszédoknál töltötte az éjszakát.
  • A fővárosban, egy óbudai általános iskola épületében az adventi koszorú és különböző berendezési tárgyak gyulladtak ki szombaton kora este. A tüzet a biztonsági személyzet tagjai oltották el, a fővárosi tűzoltók átszellőztették az épületet.

Karambolok is történtek szenteste napján. Az ORFK összesítéséből kiderült, hogy az elmúlt 24 órában a rendőrök 28 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, ebből 9 súlyos és 19 könnyű sérüléssel végződött.  

A bűnözőknek sem indult jól a karácsony, a rendőrök összesen 95 személyt fogtak el, közülük 14 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 68 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 166 személyt állítottak elő, köztük 85 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 12 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést 189 esetben foganatosítottak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport