Szerkesztőket rúgtak ki a meghamisított Orbán-interjú miatt

2016.12.28. 01:04

A Pannon Lapok a meghamisított karácsonyi Orbán-interjú miatt több munkatársát elbocsátotta.

A Veszprémkukac.hu azt írja, hogy felmondtak Németh F. Bernadettnek, a veszprémi Napló főszerkesztőjének, Zajácz D. Zoltánnak, a Fejér Megyei Hírlap digitális főszerkesztőjének, Hajnal Csillának, a lap felelős szerkesztőjének és Klecska Ernő lapszerkesztőnek. Földesi Gábort, a veszprémi Napló digitális menedzserét is elbocsátják. Az indoklás szerint a lap hitelének rontása és hanyagság miatt kell menniük.

Az egyik érintett kérdésünkre elmondta, hogy fentiek közül három munkatárs azonnali kirúgását meg tudja erősíteni. Munkaügyi perre is mennek.

A szerkesztőket kedden egy tízfős testület hallgatta meg, a tulajdonos Mediaworks ragaszkodott ehhez a megoldáshoz.  A testület alapvetése az volt, hogy a szerkesztők szabotálták a lapot. A nekünk nyilatkozó munkatárs azonban cáfolta ezt, úgy érzi, provokáció történt. Azt mondta, olyan valaki nyúlt bele a rendszerbe, aki nagyon jól ismerte a lap működését, a gyártás ütemezését és informatikai hátterét. A cikket már abban az állapotában módosították, amikor az előírások szerint sem kell elolvasniuk a szerkesztőknek a lapot. A nyomdába küldés előtti pár percet használhatta ki a hekker. A naplózott fájlok is ezt bizonyítják.

Az már kiderült, hogy kinek a gépén és felhasználónevén jutottak be a rendszerbe. Utóbbi, információink szerint egy szabadságon lévő munkatársé volt.

Úgy tudjuk, a veszprémi lap munkatársainak gépeit elvitték a szerkesztőségből, hogy átvizsgálják azokat.