Kiraboltak egy 86 éves nőt, aztán egy járókelő még ki is fosztotta

2016.12.29. 10:37 Módosítva: 2016.12.29. 10:41

Idén nyáron leütöttek és kiraboltak egy 86 éves nőt Budapesten, majd a Népligetben több mint egy napig magatehetetlenül fekvő asszonyt egy arra járó másik férfi még ki is fosztotta, írja közleményében a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint az idős asszonyra a Stadionoknál lévő autóbusz állomáson figyelt fel egy 58 éves férfi és egy 48 éves nő. Beszélgetésbe elegyedtek az idős asszonnyal, majd felajánlották neki, hogy segítenek vinni a táskáit.

Az asszonyt villamossal a Népligetig kísérték. Itt egy kevésbé látható helyen a férfi rátámadt az idős nőre, többször megütötte, majd kitépte a kezéből a táskáját, amiben a nő a pénzét tartotta.   A már földön fekvő idős nő ujjáról ezután lehúzta az arany gyűrűjét, a füléből kitépte az arany fülbevalóit, majd társával együtt elmenekült.

Az idős asszony több mint egy napig feküdt a Népligetben egy bokor alatt, magatehetetlen állapotban. Egy arra járó férfinek, akinek semmi köze nem volt a támadókhoz, észre vette a  földön fekvő, magatehetetlen idős nőt.

A 26 éves férfi azonban ahelyett, hogy segített volna, átkutatta az idős asszony táskáját és kivette onnan a lakcímkártyáját és a kulcscsomóját, majd magára hagyta a nőt. A férfi ezután elment a lakcímkártyán szereplő címre, hogy az asszony lakásában értékek után kutasson.  Az idős asszony dédunokája azonban éppen a lakás előtt állt, és a 26 éves férfi kezében felismerte a kulcscsomót.

Az idős asszonyt június 22-én az esti órákban járókelők találták meg a Népligetben. Értesítették a mentőket, akik az idős nőt kórházba szállították.

Az ugyanazon sértett sérelmére, azonban egymástól függetlenül elkövetett rablás és kifosztás vádlottjaival szemben a kerületi ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta a vádiratban.