A XVI. kerületből egészen Budáig futott el egy kutya az eszetlen petárdázás miatt

2017.01.01. 23:07 Módosítva: 2017.01.01. 23:11

Tavalyhoz képest már az első nap jóval több a szilveszteri petárdázások miatt elkóborolt állatról érkezett bejelentés a fővárosban, mondta Pataki Gábor, az Állatmentő Liga vezetője az M1 aktuális vasárnap esti műsorában. M ár mostanáig 51 elkóborolt kutyáról érkezett bejelentés. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a következő napokban további bejelentések is várhatók, írja az MTI.

Az Állatmentő Liga  a Fővárosi Önkormányzati Rendészettel és a Rex Kutyaotthon Alapítvánnyal közösen hatodik éve dolgozik a petárdázás miatt elmenekült kutyák összegyűjtésén.  Eddig tizenhét kutyát sikerült hazajuttatni, köszönhetően a csipeknek.

Idén azt tapasztalták, hogy sok csipben nem volt jó a telefonszám vagy a cím.  Pataki Gábor ezért

azt kérte a kutyatulajdonosoktól, hogy az adatváltozásokat rögzítsék az adatbázisban.

A petárda és a rakéta az állatoknak egy háborúval egyenértékű. Ilyenkor olyan sokkos állapotba kerülhetnek, hogy csak mennek, és egy nap alatt több kerületet is átkóborolnak. Előző nap is a XII. kerületben találtak meg egy XVI. kerületi kutyát. Rendelet írja elő, hogy a gazdáknak ilyenkor kötelessége elzárniuk kutyájukat. Így ha mégis elkóborolt az állat, vélhetően szabálysértést követett el a gazdája.

A bejelentéseket megtenni, illetve érdeklődni a fővárosi önkormányzati rendészet telefonszámán lehet. A megtalált kutyákat a főváros ebrendészeti telepére vagy a Rex Alapítványhoz viszik - tette hozzá az Állatmentő Liga vezetője.