13 millióért foglalkoztak pszichológusok a minisztériumi dolgozókkal

2017.01.03. 22:47

13 millió forintot költött el szervezetfejlesztésre az Emberi Erőforrások Minisztériuma, számolt be róla az RTL Híradó. A kormany.hu-n keresztül elérhető szerződésekből kiderült, hogy milyen bőkezűen költött dolgozóira a minisztérium.

A Pszichofitness Oktatási Központtal és Pszichoszomatikus Ambulanciával két szerződést is kötöttek, mindkettő arról szólt, hogy segítsenek a vezetők és a dolgozók személyi fejlesztési céljainak meghatározásában.

Az RTL Híradó megkereste az érintett céget, amely a tárcával kötött szerződés miatt nem nyilatkozott. Csak annyit mondtak, hogy pályázaton indultak, amelyen az ő ajánlatuk volt a legjobb, így nyertek.

A minisztérium azt írta: szervezetfejlesztés indult a tárcánál, melynek célja, hogy mindenki az adottságainak megfelelő munkakörben dolgozhasson. 

A szerződési részleteiben olyan mondatok olvashatóak, mint például 

  • Egyéni interjú és Rorschach-teszt - 60 ezer forint/fő
  • Egyéni visszajelzés - 30 ezer forint/fő

Az RTL számításai szerint a 4 hónapra kötött közel 18 millió forintról szóló szerződés alapján akár 46 vezetőnek és 261 alkalmazottnak is segíthettek feltérképezni a legideálisabb pozíciót. Ebből végül 13 millió forintot fizetett ki az Emmi, de az sem derült ki, hogy pontosan miért lett ennyi a végösszeg.