Meghalt Klapka György

IMG 8618
2017.01.04. 20:15 Módosítva: 2017.01.04. 20:51

Néhány nappal 88. születésnapja után meghalt Klapka György üzletember és koreográfus. Szerdán reggel még a Mokkában szerepelt, majd posztolt is közösségi oldalán, ám délután otthonában összeesett és elhunyt, írta a Blikk . A lap információját közeli hozzátartozók is megerősítették.

Klapka György 1928. december 24-én született Budapesten, tanulmányait a Színművészeti Főiskolán kezdte, majd balettozni tanult. Először egy budapesti varietében lépett fel, majd külföldre is sokat utazott, egészen 42 éves koráig dolgozott ezen a pályán. Még táncosként kezdett kereskedelemmel foglalkozni, majd a rendszerváltás után lett országszerte ismert a Vámház körút 9. szám alatti zálogháza és hatásos reklámja révén.

A régiségkereskedelem mellett Klapka biodió-termesztéssel is foglalkozott, de volt még reklámügynöksége, crosspályája és egyéb ingatlanjai is, a kilencvenes években pedig országosan ismert médiaszereplő is lett, aki egészen haláláig dolgozott. 

Regényes élete során volt katona is a második világháborúban, túlélte Budapest ostromát is, ahonnét sikerült kimenekülnie a szovjetek elől, és egész Passauig jutott az egységével, végül onnét is megszökött. A hatvanas években távollétében halálra ítélték, amiért az NDK-ból Nyugat-Németországba csempészett át embereket, és ezért sokáig nem is jöhetett haza, majd ugyancsak Németországban adócsalás miatt börtönben is ült rövid ideig. Több filmben is szerepelt, például az Elment az öszödben és a Bakkermanban.

Könyvében azt írja, mindegy, hogy kommunizmus, kapitalizmus, forradalom, vagy ellenforradalom volt, nem foglalkozott vele, mindegyik korszakban jól élt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport