Pintér Sándor három börtön vezetőjét váltotta le

2017.01.05. 16:44 Módosítva: 2017.01.05. 22:51

Három büntetés-végrehajtási intézet vezetőjét váltotta le a belügyminiszter - közölte a Belügyminisztérium az MTI-vel.

Pintér Sándor csütörtöki hatállyal, indokolás nélkül visszavonta vezetői kinevezését Mészáros László bv-dandártábornoknak, a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnokának, Széles Gábor bv-dandártábornoknak, a Budapesti Fegyház és Börtön parancsnokának és Tóth Tamás Tibor bv-dandártábornoknak, a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnokának.

A belügyminiszter ezzel egy időben kinevezte a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnokának Bozsó Zoltán bv-dandártábornokot, a Budapesti Fegyház és Börtön parancsnokának Biczó László bv-dandártábornokot, a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoki teendőinek ellátásával pedig Dömény Sándor bv-vezérőrnagyot bízta meg - közölte a Belügyminisztérium.

Az RTL Klub híradója szerint a vezetők leváltásához köze lehetett annak, hogy a tiszalöki börtönből a rabok által készített, szilveszteri bulizós videók kikerültek az internetre. A raboknak ugyanis tilos olyan mobilt használniuk, amikkel lehet videózni, és az internetet sem használhatják. 

A Blikk csütörtökön írt cikket a szombathelyi zárkában kiskirálykodó Cs. Sándorról, alias Dinamóról, aki a börtönből posztolgat a Facebookra és mobiltelefonál, ezek szigorúan tilosak. A lap úgy véli ennek az esetnek is lehet köze a vezetők leváltásához.