Az IKEA-tűznél fogták el a Svédországban körözött bűnözőt

2017.01.06. 11:38 Módosítva: 2017.01.06. 12:23

A rendőrök a zuglói IKEA mélygarázsában fogtak el egy férfit, akit Svédországban köröztek – közölte a Police.hu.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztálya a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársainak segítségével január 5-én 13 óra 14 perckor a lakberendezési üzlet mélygarázsában fogták el a férfit, aki ellen a svéd hatóságok 19 rendbeli gazdasági és pénzügyi bűncselekmény miatt európai elfogatóparancsot adtak ki.

Elfogás után tüzet oltottak

A 32 éves E. Istvan svéd állampolgárt a nyomozók előállították a XIV. kerületi rendőrkapitányságra. A magyar rendőrség a férfi kiadatása kapcsán – bűnügyi őrizetbe vétele mellett – felveszi a kapcsolatot a svéd kollégákkal.

A Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói a rendőri intézkedés után vették észre, hogy egy nem messze parkoló kocsi motorteréből lángnyelvek csaptak fel, a tűzről mi is beszámoltunk. A rendőrök a mélygarázsban lévőket felszólították, hogy hagyják el a vészkijáraton a parkoló szintet, utána értesítették a tűzoltókat, majd az áruház biztonsági szolgálat munkatársaival közösen azonnal megkezdték az oltást, hogy az más kocsikra, illetve az épületre ne terjedjen át.

A kiérkező tűzoltók a helyszínt átvették, a kocsi motorháztetőjét felnyitva megállapították, hogy a tüzet kiérkezésük előtt a rendőrök sikeresen eloltották.