Eltűnt képviselő miatt lesz időközi választás Zuglóban

2017.01.06. 09:03

Egy éve, január 5-én veszett nyoma Sápi Attilának, a zuglói önkormányzat szocialista képviselőjének. A 43 éves képviselő melegítőben ugrott le cigiért újpalolati albérletéből, azóta senki sem látta - az ügyet a monori rendőrkapitányságtól (itt volt a bejelentett lakcíme) nemrégiben vette át a BRFK.

A Magyar Idők azonban azt írja, hogy mégha előkerül is Sápi Attila, már biztosan ki kell írni a képviselői helyére az időközi választást Zuglóban. Az a szabály ugyanis, hogy ha valaki egy éven keresztül nem vesz részt a képviselő-testület munkájában, akkor a mandátuma automatikusan megszűnik.

maxresdefault

Az egy évet annak az első testületi ülésnek az időpontjától kell számolni, amelyen először nem vett részt a képviselő, ez Sápi esetében a tavaly január 21-ei volt. Mivel azonban a zuglói testület idén először január 26-án ül össze, Sápinak előkerülése esetén sincs esélye arra, hogy az egy éves határidőn belül újra részt vegyen az önkormányzati munkában. 

A választásokat 120 napon belül kell kiírni, de a lap szerint erre már március-április táján sor kerülhet. A zuglói 3-as számú körzetben győzelmet arató politikus 2019 őszéig töltheti be a posztot. Az időközi választás időpontjáról a helyi választási bizottság dönt majd.

Sápi Attila eltűnéséről szóló cikkeinket itt olvashatják.