Nem is törtek be a jobbikos irodájába, csak ennyire vacak volt a zár

2017.01.09. 19:03 Módosítva: 2017.01.09. 21:31

A Belügyminisztérium közleménye szerint, úgy tűnik, senki nem tört be Mirkóczki Ádám jobbikos országgyűlési képviselő irodájába a Képviselői Irodaházban. „A helyszíni szemle elsődleges megállapításai szerint két iroda ajtaján a természetes használatból, elhasználódásból, és nem erőszakos feszítésből származó sérülések láthatóak. A harmadik zárszerkezeten klasszikus feszítési nyom szintén nem volt" - írja a BM, amely szerint további vizsgálatok is szükségesek.

Tehát a zár magától adhatta meg magát, ezért lehetett tárva nyitva az iroda. Azt a jobbikos képviselő sem állította, hogy bármit is elvittek volna az irodából, délután arról tájékoztatták a sajtót, hogy „elkövetők nem anyagi javakat, hanem adatokat, dokumentumokat akartak elsajátítani, értéktárgyak nem hiányoznak”.

Mirkóczki reagált

A jobbikos képviselő a BM közleménye utána Facebookon adott hangot döbbenetének:

„Hát ez elképesztő! Este 19 órához közeledve a helyszínelők még nem engednek be az irodámba, hogy körülnézzek és közlik hogy majd holnap kihallgatnak. Azt is közlik, hogy az informatikai eszközöket még egyáltalán nem vizsgálták, hogy azokat bekapcsolták-e esetleg vagy próbáltak-e adatokat szerezni róluk, majd este 19 óra után közli a Belügyminisztérium, hogy betörés nem történt és nem hiányzik semmim!!! Mi van!?!? Akkor már csak egy kérdésem maradt: A Belügyminisztérium tudja, hogy mit tartok az irodában s hogy azon tárgyak és dokumentumok közül hiánytalanul megvan minden...!? Mert engem ugye nem engedtek be...”

A BM szerint „az Országgyűlési Őrség ügyeletvezetője 2017. január 9-én 12 óra 2 perckor jelezte a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjának, hogy az Országgyűlési Irodaház negyedik emeletén három iroda ajtaján feszítési nyomokat látott a Jobbik Magyarországért Mozgalom egy önkormányzati képviselője. 

A bejelentést követően a rendőrség helyszíni szemlét, tanúkutatást, adatgyűjtést végzett. (...) A rendőrség mindhárom iroda zárszerkezetét lefoglalta.

Az irodákban kutatási nyomok nincsenek, azokból a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint semmi nem tűnt el.

A rendőrség vizsgálja, hogy az irodákban elhelyezett számítástechnikai eszközöket arra illetéktelen használta-e. A szakértői vizsgálatok, tanúmeghallgatások folyamatban vannak.

A bejelentésben megjelölt irodákból egyet Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselő úr két képviselőtársával közösen használ. Mirkóczki Ádám az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának valamint Nemzetbiztonsági bizottságának tagja, így nemzetbiztonsági védelem illeti meg. A nemzetbiztonsági védelmet az Alkotmányvédelmi Hivatal nem a nyilvánosság előtt, és nem nyílt megjelenéssel biztosítja” - írja a BM.

Hétfőn reggel a jobbikos képviselő azzal áll a sajtó elé, hogy Budapestről hívták, hogy az Országgyűlés Képviselői Irodaházában lévő 4. emeleti irodám tárva-nyitva, s mint kiderült, azt ismeretlenek feltörték! 

További váratlan fordulatok lehetnek még az ügyben, kérjük, maradjanak velünk!