Hét év fegyház a saját kislányát megerőszakolónak

2017.01.10. 14:36

Hét év fegyházbüntetéssel sújtott folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt a Debreceni Ítélőtábla kedden egy férfit, aki több alkalommal szexuális aktust létesített 12 évnél fiatalabb lányával - közölte a táblabíróság sajtószóvivője az MTI-vel.

Fórizs Ildikó hozzátette: az ítélőtábla Elek Margit vezette tanácsa ezzel helybenhagyta a Miskolci Törvényszék elsőfokú határozatát. A vádlott a legkorábban büntetése kétharmad részének letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2003-2004-ben a férfi több alkalommal szexuálisan közeledett 12. életévét be nem töltött lányához. Eleinte simogatta a gyereket, majd szexuális aktust létesített vele. A kislány eleinte megpróbált elhúzódni apjától, de a vádlott minden esetben visszatartotta. 

Az esetek után a férfi közölte lányával, hogy a történtekről senkinek nem beszélhet, mert abból nagy baj lesz. A gyerek szót fogadott apjának és senkinek nem beszélt a dologról. 

Egy újabb közeledés alkalmával a kislány közölte, hogy tetszik neki egy fiú, ezért nem akarja megtenni, amit az apja kíván. A vádlott ezt tudomásul vette és ettől kezdve nem közeledett a lányához. 

A vádlott tagadta a bűncselekmény elkövetését - ismertette a szóvivő.