Sára, Márió
-11 °C
-1 °C

Laci tudja, hogy minden csipcsup balfaszsággal nem kell bemennie egy sürgősségire

2017.01.11. 13:30

Először a Bors írta meg még december végén, hogy felháborító stílusban üzentek a betegeknek egy vidéki orvosi ügyelet várójában, azonban nem írták le a város nevét. A lap egy Facebookra felrakott fotó alapján azt írta, hogy az üzenettel azokat célozták meg, akik olyan problémákkal mentek az ügyeletre, amik nem sürgősségi esetek.

A plakát azt tanácsolja a betegeknek, hogy legyenek olyan okosak, mint Laci, aki minden csipcsup balfaszsággal nem megy be a sürgősségire, "ha lázas, bevesz egy lázcsillapítót, ha fáj valamije, egy fájdalomcsillapítót, ha pánikrohama van, azt otthon a 4 fal közt teszi". Mindezt Laci azért nem csinálja, "mert nem egy életképtelen szardarab" - tehát, üzeni a plakát, az összes beteg, aki nem így tesz, egy életképtelen szardarab. 

1125231 cetli
Fotó: Facebook

A Feol.hu kiderítette, hogy a falragaszt az enyingi orvosi ügyeleten helyezték ki. A lap megkereste a város polgármesterét, Viplak Tibort, aki azt nyilatkozta, hogy az ilyen jellegű, a betegek méltóságát nyilvánvalóan sértő megnyilvánulások megengedhetetlenek, ezért levélben felszólította a központi orvosi ügyeletet ellátó, budapesti központú Emergency Service Kft.-t, hogy vizsgálják ki az esetet, a felhívás közzétevőjével szemben pedig a megfelelő munkajogi konzekvenciákat alkalmazzák. Az Emergency Service Kft. ügyvezetője a Feol.hu-nak azt a tájékoztatást adta, hogy a vizsgálat még folyik.

A Borsnak azonban még decemberben nyilatkozott az ügyről az ügyeletet vezető orvosnő, ebből kiderült, hogy nemcsak a polgármester sürget vizsgálatot, hanem a Kft.-nél az orvosnő már akkor elrendelte azt, amikor a védőnő szólt neki a plakát létéről. Mint mondta, egyáltalán nem tartotta viccesnek az irományt, mert bár vannak, akik indokolatlanul veszik igénybe az ügyeleti ellátást, minden beteget és panaszt komolyan kell venniük.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.