Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Jön a melegfront, és vele a hó/havas eső/ónos eső

2017.01.11. 11:50

Az OMSZ előrejelzése szerint szerda késő délután melegfront érkezik csapadékzónával, estétől egyre többfelé várható havazás, az ország északi felén akár 2 centi hó is hullhat.

Csütörtök hajnalban már csak legfeljebb mínusz 14 és mínusz 6 fok között lesz a hőmérséklet, napközben pedig változó minőségű csapadék eshet: többnyire hó, a Dunántúlon azonban ónos eső, fagyos eső, eső. A hőmérő higanyszála akár 4 fokig is felkúszhat.

Pénteken és szombaton tovább mérséklődik a hajnali hideg, már legfeljebb csak mínusz 5 fok várható, napközben azonban az ország északkeleti részén hó, máshol havas eső/ónos eső/eső valószínű. Napközben mínusz 2 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet.

Az Időkép cikke szerint csütörtöktől szombatig akár jelentős mennyiségű hó is eshet, míg a nyugati és középső országrészre 1-3 centit jósolnak, a keleti országrészben akár 15-20 centi hó is eshet.

Sajnos a mostani előrejelzések szerint az enyhébb hajnali idő csak két napig tart majd, vasárnap hajnalban ismét mínusz 14, hétfőn pedig már mínusz 18 fok várható.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!