Szidalmazták és megütötték a nőt a 9-es buszon

2017.01.13. 10:52

A kőbányai rendőrök keresik azt a férfit és nőt, akik Budapesten a 9-es buszon szidalmaztak, majd megütöttek egy utast - írta a Police.hu.

Garázdaság gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettesek ellen a BRFK X. kerületi Rendőrkapitánysága. Az elkövetők 2016. december 11-én 23 óra 40 perc körül az egyik utas köré ültek és fenyegetően szidalmazták őt a 9-es buszon, amelyet a budapesti folklórban fegyencjáratnak is neveznek. A busz Óbuda és Kőbánya között közlekedik a belváros érintésével, a bántalmazás a kőbányai szakaszon történt.

Szidalmazták, majd megütötték

A szidalmazott nő előre ment a buszsofőrhöz, hogy megkérje, álljon meg, és hívjon rendőrt. A férfi és a nő azonban utána ment a busz elejébe, majd tovább folytatta a sértegetését. Amikor a busz megállt a Kőbányai út és Hungária körút kereszteződésénél lévő megállónál, a férfi megütötte, majd a társa is bántalmazta a nőt, aki erre a földre esett. 

A támadók ezután leszálltak a buszról és a Népliget irányába távoztak. Az elkövetőkről a busz kamerája felvételt készített.

A rendőrség kéri, hogy aki a felvételen látható férfit és nőt felismeri, tartózkodási helyükről vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-1-263-7200-ás telefonszámot, a 107-es, 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét vagy írjon a 10rk@budapest.police.hu e-mail címre.