Kölyök francia bulldogok miatt bukhatott le Tompa Eszter gyilkosa

2017.01.14. 08:53
Viszonylag kis súlyú bűncselekmény, egy négy hónappal ezelőtt elkövetett kutyalopási ügy miatt bukhatott le a 14 éve Tompa Eszter gyilkosa – értesült a kisalfold.hu. A lap birtokába jutott információk szerint a fiatal lány gyilkosa, S.A. egy 2016. szeptemberi bűncselekmény miatt került képbe a rendőrségnél.

Szeptember 5-én egy csoki labradort és több kis francia bulldogot vittek el a tolvajok egy győrszentiván-nagyhegyi kutyatenyésztő otthonából. Októberben aztán egy rendőrségi közlemény számolt be arról, hogy azonosították és elfogták a két elkövetőt, köztük egy 36 éves gönyűi férfit, aki el is ismerte a lopást.

Mint hamarosan kiderült, a gönyűi kutyatolvaj DNS-mintája egyezést mutatott a 14 évvel korábban elkövetett brutális gyilkosság elkövetőjéével. Nem kellett hozzá sok, hogy ez most se derüljön ki: az ellopott kutyák összértékét a szakértők 1,2 millióra forintra becsülték, ami épp egy kevéssel haladja meg azt az értékhatárt, ami fölött már DNS-mintát is vesznek a gyanúsítottaktól.

Mint a Kisalföld írja, S. A.-t a kutyalopási ügyben október végén fogták el, vagyis nagyjából két és fél hónap alatt futtatta le a pesti Szakértői Intézetben a rendszer a mintát, és adta ki az egyezőséget.

2
Fotó: Police.hu

A 2003-as Tompa Eszter-gyilkosság 13 éve az egyik kiemelt felderítetlen gyilkossági ügy volt Magyarországon. A 22 éves pincérnőt Győr külvárosában gyilkosa először véletlenül ütötte el, majd azt gondolván, hogy a lány meghalt, kocsija csomagtartójába tette. Amikor a csomagtartóból hangokat hallott, megállt, ahelyett azonban, hogy segítséget hívott volna, a sérültet, hogy a rendőrség ne szerezzen tudomást az esetről, meggyilkolta: összeverte, a nyakát szorongatta, majd egy bálazsinórral megfojtotta.

Bár több száz bejelentés érkezett, a nyomozást két évvel később eredmény nélkül függesztették fel. Szintén a Kisalföld mostani cikkéből derül ki, hogy a valódi gyilkos már akkor a rendőrség látókörébe került, de végül a jelek szerint nem találták gyanúsnak. Hogy ne maradjon nyom, S. A. a gyilkosság után egy szlovákiai bontóba vitte a piros Opel Corsáját, majd a rendőrségen bejelentette a kocsi eltűnését, és mivel Eszter halálával kapcsolatban egy autót kerestek, emiatt őt is beidézték az életvédelmi alosztályra. Megúszta, pedig a gyilkos ekkor egy súlyos hibát is elkövetett állítólag: „a logikai sorrendet kissé óvatlanul megfordította a bejelentéskor, hiszen előbb kezdte el autóját köröztetni”, és csak utána vitte el a rendszerben szereplő kocsit a bontóba, „átlépve az akkor még szigorúan őrzött határon” – írja a lap.

Hogy mégsem sikerült a gyilkost akkor elkapni, és a nyomozás akkor évekre félrecsúszott, több oknak is köszönhető – ezekről itt olvashat bővebben. S. A. 13 évig várta, hogy mikor fogják megtalálni – erre végül a francia bulldogok miatt került sor.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport